Hajdúdorog: Tanoda a tanulásért

2017. január 25-én, szerdán tartott tájékoztatót Körtefái István a Perspektíva és Stúdium Alapítvány legújabb nyertes pályázatának megnyitóján a Görög Demeter Művelődési Házban. Az EFOP-3.3.1-15-2015-00273 azonosítószámú pályázat keretében megvalósuló Tanoda a tanulásért program 30 000 000 Ft támogatásból valósul meg a következő két évben.

A projekt szakmai vezetője, Körtefái István köszöntőjében célkitűzésként fogalmazta meg annak a harminc hátrányos helyzetű tanulónak a felzárkóztatását, akiknek a két éves program keretén belül lehetőségük nyílik arra, hogy felzárkózhassanak, ezáltal esélyük legyen mind a középiskolai, hosszú távon pedig a felsőoktatási intézményekbe való bekerülésre.

Tóth Tamás, a Perspektíva és Stúdium Alapítvány elnöke a fejlesztésekkel kapcsolatban elmondta, hogy kevésbé sikeres a roma származású tanulók felzárkóztatása, ezért célként az iskolai eredményességük növelésére, pályaorientáció segítésére, iskolaelhagyás esélyeinek csökkentésére és szociális helyzetük javítására is lehetőség van a tanoda keretein belül. Hozzátette: nemcsak a hajdúdorogi Tanoda falain belül képzeljük el az életünket, ezért hat olyan intézményen kívüli programot szervezünk, mint a színházlátogatás vagy természetjárás.

A tájékoztatón részt vett Csige Tamás polgármester is, aki emlékeztetett rá, hogy a Tanoda immár második alkalommal segíti a hátrányos helyzetű diákok képzését, melyre 2015-ben szintén közel harminc millió forintot nyert el a Perspektíva és Stúdium Alapítvány. Fontos célként fogalmazta meg a tanulók alapkompetenciájának fejlesztéseit és a gyermekek továbbtanulási esélyeinek növelését.

A tanoda keretein belül négy pedagógus foglalkozik a tanulókkal: Koroknai Zoltán magyar-történelem szakos tanár a helyesírás és szövegértés terén segíti a munkát. Major Olivér testnevelő, aki empátiával áll a tanulókhoz, a neve hívó szóként hatott a diákok körében. Bodnár Robin közgazdász-fejlesztő pedagógus, aki gazdasági ismereteivel, vállalkozási tapasztalatával és széles élettapasztalatával fontos pillére a tanodánknak. Körtefái István segítségével pedig a diákok matematikát és infokommunikációt tanulhatnak.

http://www.hajdudorog.hu/hirek/esely_a_tovabb_tanulasra_tanoda_a_tanulasert_170209

IMG_4269
IMG_4268
IMG_4267
IMG_4266
IMG_4265
previous arrow
next arrow
IMG_4269
IMG_4268
IMG_4267
IMG_4266
IMG_4265
previous arrow
next arrow